Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub

A Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub 1995-ben alakult azzal a szándékkal, hogy egy kisebb városrész kerékpározni szerető ifjúságát összefogja. Mára a KKSK egy kis közösségből egy több száz tagot számláló szervezetté nőtte ki magát, melynek tevékenysége a kerékpáros és falmászó versenyek szervezésén, és a klub versenyzőinek támogatásán túl számos közhasznú program rendezésére, valamint az extrém sportközpont, a Factory Sport Aréna és a Bike Park üzemeltetésére terjed ki.

 

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésétől 20 évre kaptuk meg az épületegyüttest, amelyet 2004-ben vettünk birtokba. Ez a lehetőség az otthonteremtést és a megerősödést jelentette.

A volt csavargyári csarnok ma Factory Aréna néven üzemel Miskolcon a Vasgyárban, a város egyik leghátrányosabb részében. Területe 4 900 m², mely ódon ipari műemlék a maga szépségével, sajnos nincs jó állapotban, amelynek megóvásáért és felújításáért sokat teszünk. 2012-ben látogatottsága elérte a 25 000 főt, amely azt is tükrözi, hogy tevékenységünkre meglehetősen nagy igény van.

 

A „Factory” hazánk egyetlen olyan extrém arénája, amelyben helyet biztosítunk a sportnak, az alternatív zenét kedvelőknek, műhelyeinkben pedig lehetőségeket teremtünk az alkotó szabadidő kiteljesedésére. Egy olyan közösségi életet teremtettünk meg, amelynek középpontjában azok a fiatalok állnak, akiknek fontos az együttlét, kulturális és sportprogramjaink pedig egyre szerteágazóbbak. Jelenlegi taglétszámunk 230 fő, amely hűen tükrözi, hogy igény van a fiatalok sporton keresztül való összefogására. A mountain bike és a falmászás fénykorát éli, ezért a klub elhivatottsága többek között a fiatalok versenysportra való nevelése, de a szabadidő hasznos eltöltésére, kirándulások, rendezvények szervezésére is nagy hangsúlyt fektetünk.