loader
Betöltés...
MÁSZÓCSARNOK
NYITVATARTÁS


Hétfő : Zárva
Kedd: 14:00-22:00
Szerda: Zárva
Csütörtök: 14:00-22:00
Péntek: 14:00-20:00
Szombat: 12:00-20:00
Vasárnap: zárva

ÁRAINK

Miskolcon van az ország 2. legnagyobb fedett mászóterme. Ha tudod miről van szó, de még nem próbáltad , ha nem tudod mindenképpen érdemes minket meglátogatnod.

10m magas és 400 m2-er a falfelületünk, melynek egy része egy egyedülálló boulder tömb. Itt mászhatsz kötéllel vagy anélkül , ha van felszerelésed azzal , ha nincs adunk.

Ha kell egy bika alkar , erős ujjak , szálkás váll és hát !? Az út mindezekhez rajtunk át vezet , az adrenalinról pedig már ne is beszéljünk…

Falmestereink tapasztalt mászók tudnak neked újat mutatni és a testi épségedre is vigyáznak!

Edzések
Házirend
Ruházat
Előkészületek
Mászás közben
Gyerekkel érkezek
Az edzésekkel kapcsolatosan bővebb információt:

Bodrogi Zoltán +36 30 750 7393

Edzés:


Az edzések a bemelegítés után minden hozzánk látogató számára személyre szabottan folytatódnak, ami azt jelenti, hogy ki-ki a maga képességeinek és igényeinek megfelelően kapja a feladatokat. Boulderezésen keresztül tanítjuk a technikát és fejlesztjük a max- és ujjerőt, nehézségi mászással és hosszabb boulderekkel az állóképességet. Azok számára, akik keményebb munkára kívánják fogni magukat, külön erősítést tartunk, természetesen mászás specifikus jelleggel. Az erősítés is a mászás minőségének javítását célozza meg. Különböző húzódzkodások, speciális fekvőtámaszok, egyszerűbb gyűrű gyakorlatok, mászáshoz szükséges könnyű egykezes súlyzóval végzett edzésmunka egészíti ki a mászást.
A mászótermet mindenki saját felelősségére veszi igénybe!
Figyelem: A teremben a papucs használata kötelező!
Figyelem: A teremben a papucs használata kötelező!


Téli időszakban hosszú ujjú pólót és hosszú szárú nadrágot viseljetek egy pulcsival kiegészítve, mert a teremben a nagy belmagasság miatt örök probléma a meleg lenttartása. 

Cipő: kezdőknek : tiszta, kényelmes sportcipő

A teremben lehetőség van mászócipő bérlésére !

Bérelhetsz: cipőt, beülőt, ziát ,biztosító eszközt,kötelet

A teremben csak azok tartózkodhatnak, akik elolvasták a házirendünket, és aláírásukkal igazolták azt, hogy tisztában vannak a szabályzattal, a mászás kockázataival és saját felelősségükre sportolnak a teremben.

A falmester/recepciós utasításait mindig végre kell hajtani, hiszen elsősorban ő felel azért, hogy mindenki biztonságban használhassa a mászótermet! A biztonságos üzemeléshez azonban minden teremben tartózkodó személy odafigyelésére szükség van.

A mászócsarnok egész területén tilos a dohányzás, illetve alkohol és kábítószer fogyasztás! A mindenkori falmester bármikor jogosult megtagadni a belépést olyan személyeknek, akik vélhetően ittas, kábító- vagy egyéb tudatmódosító szer hatása alatt állnak.
Az öltözőszekrényekben vagy a csarnok más területén elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk! A recepción lehetőség van kisebb értéktárgyak biztonságos elhelyezésére.
- mászás előtt minden ékszert le kell venni, különös tekintettel a komoly balesetveszélyt jelentő gyűrűre, karkötőre, karórára és bármire, ami mászás közben a fogásokba akadhat

- a hosszú hajat összefogva célszerű viselni, mert könnyen beakadhat a karabinerbe, biztosítóeszközbe

- a mászófalat használni csak mászó- vagy más tiszta talpú (!) tornacipőben szabad! Zokniban, vagy mezítláb mászni higiéniai okokból szigorúan tilos

- lehetőség van mászócipő, magnéziazsák, beülő, biztosítóeszközök bérlésére. A bérelt felszerelések nem rendeltetésszerű használatából adódó kár a bérlőt terheli


A mászás megkezdése előtt mindig ellenőrizd:


- hogy mind a te, mind a társad beülője megfelelően be van-e fűzve

- a kötélen található csomó (elölmászásnál az általad kötött csomó) megfelelően van-e megkötve. Ezt a partnered is ellenőrizze le

- felső biztosítás esetén győződj meg róla, hogy a fal tetején a kötél legalább 2 pontban be van fűzve, nincs megtekeredve, és a partnereddel ugyanazon kötél két végébe vagytok bekötve

- a kötél illetve a biztosítóeszköz megfelelően van-e a beülőhöz rögzítve két karabiner segítségével. Mind a mászó, mind a biztosító ember karabinere be van tekerve (bajonettes karabiner esetén megfelelően be van fordítva)

- Biztosításhoz mindenképp a manuális eszközök (nyolcas, lapka, reverso) használatát támogatjuk! Gri-gri használata tilos

- amennyiben nincs állandó mászó partnered, biztosításhoz csak olyan embert kérj meg, akinél meggyőződtél arról, hogy van gyakorlata a biztosításban, és tisztában van az éppen alkalmazott biztosítóeszköz rendeltetésszerű használatával. Ilyen helyzetben kérd ki a falmester véleményét is

- ha biztosító eszközöd használatával, vagy bármi mással kapcsolatban a legkisebb kétely is felmerül benned, kérdezz a falmestertől! Ne feledd, hogy biztosító emberként a társad élete a TE kezedben van

- végül a biztosító ember ellenőrizze a mászó csomóját, a mászó pedig ellenőrizze a biztosító eszköz megfelelő használatát. Ezután indulhat a mászó.

- biztosító emberként végig figyelj a partneredre, hogy bármilyen hirtelen adódó helyzetben gyorsan és megfelelően tudj reagálni. Biztosítás közben leülni, telefonálni illetve bármilyen figyelemelvonó tevékenységet végezni szigorúan tilos!

- elölmászás esetén az adott útban található összes sling használata kötelező!

- ha mászás közben bármi probléma adódik, egyértelműen és határozottan kommunikáld azt partnered felé, és kérd a falmester vagy a környezetedben levők segítségét! Ez nem ciki!

- a mászóteremben sétálva figyelj, hogy földön fekvő kötélre soha nem lépj, az épp biztosító embert mindig hátulról kerüld meg! Ne zajongj, és kerülj minden olyan megnyilvánulást, amellyel megzavarhatod a mászó és biztosító társaidat!

- a mászáshoz magnézia használata kötelező!

- megkérünk minden szülőt és kísérőt, hogy kísérje figyelemmel gyermekeit, és tisztelje meg a többi mászót azzal, hogy nem hagyja gyermekeit játszani, kiabálni a falak környékén. A szaladgáló gyerekek gyors és kiszámíthatatlan mozgása és hangoskodása megzavarhatja a mászókat, és komoly balesetveszélyt jelenthet!

Lehetséges kockázatok, balesetek:


-balesetet okozhat minden nem megfelelően vagy nem megfelelő odafigyeléssel alkalmazott eszköz. Saját biztonságod érdekében gondosan tájékozódj az általad használt felszerelésekről és rendszeresen ellenőrizd azok állapotát, épségét.

-a mászóterem által biztosított felszereléseket (kötelek, beülők, fogások) rendszeresen ellenőrizzük és szükség esetén azonnal gondoskodunk azok cseréjéről. Ezért is kérünk, hogy azonnal jelezd, ha azoknál bármi hibát észlelnél.

-a jelenlegi magyarországi szabályozás szerint a falmászás extrémsportnak minősül, így a társadalombiztosítás az esetleges balesetek utáni ellátást nem fedezi!

-a mászás során bármilyen rendellenességet, anyaghibát (pl. sérült sling, kötél vagy fogás) vagy emberi szabálytalanságot észlelsz, a saját és mások biztonsága érdekében kérünk, hogy azonnal jelezd azt a falmesternek!

ÁRAINK

Napijegy

Felnőtt
3200 Ft
/fő

Felnőtt

Teljes
4700 Ft
/fő

8 alkalmas bérlet

A bérlet egy hónapig érvényes és csak a belépő árát tartalmazza.
24000 Ft
/fő

Diák/nyugdíjas

Napi
2400 Ft
/fő

Diák/nyugdíjas

Bérlet
17600 Ft
/fő

Felszerelés bérlés

Beülő
300 Ft
Mászócipő
600 Ft
Biztosító eszköz
300 Ft
Ziazsák
300 Ft
* BHSE tagoknak BHSE 2023-as tag Felnőtt napijegy: 3000 Ft, Felnőtt bérlet (8 alkalmas): 22.800 Ft, Diák/nyugdíjas napi: 2300 Ft, Diák/nyugdíjas bérlet (8 alkalmas): 17.000 Ft

PARTNEREINK

GALÉRIA

useruserscrosspage-break